Stiga Sports lanserar tennisracket – breddar utbudet

Stiga Sports gjorde på 1970-talet tennisracket men har sedan dess låtit bli. Nu är man tillbaka med tre produkter.

Stiga Sports förknippar många av oss med två saker: bordshockey och bordstennis.
På senare tid har företaget också skapat padelutrustning och träningsprodukter för hockeyspelare. Deras nästa produktutveckling har med racketsport att göra.

Stoga Sports meddelar nämligen att man nu lanserar Stiga Supreme i tre modeller. Enligt företaget själva finns det ungefär 400 000 aktiva spelare bara i Sverige, varav 105 000 registrerade.

Elitspelaren Simon Freund är entusiastisk. Han har sedan i våras varit med och provspelat racketar, Stiga Supreme, Stiga Supreme Light Weight och Stiga Supreme 26 JR, och säger så här om den erfarenheten:
– Supreme är ett grymt racket som verkligen är skapat för spelare på alla nivåer. Själv är jag uppvuxen med ett STIGA-bordtennisbord stående i vardagsrummet i mitt föräldrahem, så jag är mycket glad över att även vi tennisspelare erbjuds möjligheten att ta del av företagets spetskompetens när det gäller att skapa olika typer av racket. Både för hobbylirare och oss som har tennisen som yrke.

Det här är faktiskt inte första gången som Stiga skapar tennisracket. på 1970-talet spelade bland andra Mats Wilander med ett Stiga-racket.
– Nu har vi hittat tillbaka till våra rötter inom tennisen och är stolta över att kunna presentera ett tennissortiment av högsta kvalitet. STIGA Supreme ger en fantastisk spelkänsla för såväl herr- dam- som juniorspelare, säger John Bandstigen, produktchef på Stiga Sports.

Racketarnas skillnader

Supreme:
Riktar sig till avancerade spelare. Fartorienterat racket för den vane motionären eller tävlingsspelaren. Generös sweetspot. Skön komfort. Unikt kolfiber.

Supreme Light Weight
Ett lättare fartracket i STIGAs klassiska, avskalade design – för damspelaren eller junioren som vill spela med ett lättmanövrerat fullängdsracket.  

Supreme 26 JR
Juniorracket med fokus på fart och kontroll för den yngre spelaren som vill utveckla sitt spel. 100 procent kolfiber och generös sweetspot.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30635" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]