Ullmax presenterar höstens nyheter

Ullmax har lanserat höstens kollektion, som kommer fylla många lagkassor över hela landet. Vi tog ett snack med Fredrik Johnsson för att höra mer.

Örebrobaserade Ullmax har sedan starten i början av 00-talet haft som affärsidé att sälja funktionella, sköna och prisvärda outdoorprodukter. Plaggen säljs via ideella föreningar, egen e-handel samt sedan 2022 också via Stadium Connect. 2022 var det cirka 1 500 ideella grupper som sålde deras produkter och i e-handeln passerade man 30 000 i antal kunder. 

En ideell förening som säljer företagets produkter behåller 30 procent i förtjänst och Ullmax har många lag och föreningar som återkommer varje år. 
– Att få bidra till föreningslivet och utveckla bra produkter för en aktiv fritid är en svårslagen kombination, säger Fredrik Johnsson, VD för Ullmax. 

Nu lanserar Ullmax höstens kollektion. 
– Vi är väldigt glada över vår nya kollektion, jag tycker att den med råge är vår bästa kollektion hittills. Vi ser att det finns en fortsatt stark efterfrågan på kläder för utomhusaktiviteter i Sverige och det är vi jätteglada över. Den som känner till våra plagg sedan tidigare kommer självklart att känna igen sig, men vi har också flera helt nya produkter där jag tycker att vi lyft nivån ytterligare ett steg, säger Fredrik Johnsson.

Ambassadör är, precis som förra året, Magdalena Forsberg och det är inte bara underställ och strumpor som säljs.
– Förra året gjorde vi en egen kollektion tillsammans med henne och hon tyckte det var väldigt roligt. Magdalena kommer från en bakgrund där underställ förstås använts flitigt. Hon är också uppväxt i föreningslivet och tycker om bra produkter för aktiva dagar oavsett årstid. Föreningarna hon varit aktiv i har också sålt Ullmax produkter under många år. I år fortsätter vi gå armkrok. Hon är med i diverse forum och är en ambassadör för varumärket.

I ett pressmeddelande skriver varumärket att man historiskt kanske mest har förknippats med underställ och strumpor, men de senaste åren ha kollektionen också breddats med outdoorkläder. Ullmax nya höstkollektion innehåller flera nyheter så som vandringsbyxor, fleecetröjor och en helt ny pileväst. Även på underställsfronten har produktutvecklingen gått framåt hos Ullmax. Ett underställ i 100 procent merinoull i något tjockare kvalitet har lagts till i sortimentet, som nu innehåller fem olika typer av underställ från 349 kronor och uppåt. Samtidigt menar Johnsson att man inte vill hamna i ett slit- och släng-tillverkande.
Många av våra produkter är carry-over-produkter, en bra svart strumpa är alltid en bra svart strumpa. Vi har i dagsläget cirka 150 artikelnummer. Varje ny produkt vi tar in måste ha ett tydligt syfte, en bra funktion och en bra prislapp. Valuta för pengarna helt enkelt.
– Våra nya outdoorbrallor har jag verkligen testkört under hela sommaren, definitivt en ny favorit. Så det är klart det är roligt att förnya utbudet också säger Johnsson. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30588" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]