Decathlons padelboll får kvalitetsstämpel

Decathlons egen padelboll är enligt Testfakta den näst bästa. Detta trots att man har det lägsta priset av de bollar som testats.

Testfakta har provat flera olika padelbollar och Decathlons egen Kukma Padel Speed har belönats för sin kvalitet och prestation. Enligt tidningen är deras boll den som ”håller längst”. Det är Instituto de Biomecánica de Valencia som utfört testerna i egenskap av opartiskt laboratorium.

Där har bollar från tio varumärken testats för att se hur dess kvalitet förändras över tid. Fokus har varit på vikt, dimension, studs, hastighet, friktion och hårdhet. Bland de varumärken som fick sina bollar testade hittar vi Head, Wilson och Bullpadel.
Bäst av alla levererade Dunlop Pro. Näst bäst av de tio bollar som testades var Decathlons egen Kuikma Padel Speed. Den boll som säljs till lägst pris av alla i testet.

Testfakta om Kuikma Padel Speed:
”Verified Quality. Hård och snabb boll med hög studs. Bra kvalitet och uthållighet med mindre förändring av bollens egenskaper efter en tids spel.”

För att testa en bolls uthållighet har Instituto de Biomecánica de Valencia måttat 666 slag mot bollarna i en hastighet på 70 km/h. Därefter har förlusten av trycket testats. Det är nämligen när den går förlorad som studskvalitet, bollhastighet och andra tekniska egenskaper förändras.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30602" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]