Tretorn satsar på padel: ”För att fylla de behov vi har identifierat på marknaden”

Svenska Tretorn ger sig in i padelsegmentet med en fullskalig kollektion – innehållandes fem olika racketar, väskor och bollar.

Efter 120 år inom tennisen har Tretorn valt att gå in i padelsegmentet.
Med sitt tennisarv var det kanske inte speciellt förvånande att det svenska företaget skulle ta sig in i padelvärlden. Man gör det med nya padelracketar och speltillbehör kommer kollektionen att lanseras från 1 september. Tränings- och fritidsväskor, padelbollar, racketar. Ja, det finns mycket som produceras för sporten.
Fem padelracketar och två olika väskor beroende på behoven på och utanför banan.
– Med Tretorns 120 år långa tennisarv i ryggen känns det som en naturlig utveckling att ta nästa steg och expandera ytterligare inom padelkategorin. Med den samlade erfarenheten som vi besitter strävar vi efter att ständigt utmana oss själva för att kunna leverera än mer innovation och kvalitet till segmentet, säger Magnus Månsson, vd Thevea Brands Group.
– Därför har vi valt att investera i att utveckla våra egna racketar för att fylla de behov vi har identifierat på marknaden. Vi vill ge spelare av alla typer och nivåer de bästa förutsättningarna att prestera på topp.

I och med lanseringen av kollektionen presenteras också ett samarbete med Sofia Arvidsson. Padelproffset, som tidigare spelade tennis, tog SM-guld 2022 tillsammans med Baharak Soleymani och är rankad etta i världen.
– För mig står Tretorn för hög kvalitet, precision och känsla för detaljer, helt i linje med vad jag själv eftersträvar i allt jag gör – både på och utanför padelbanan, säger Sofia Arvidsson.
– Att vara ambassadör för Tretorn Sport känns oerhört ärofyllt och som en naturlig matchning, där jag kan förena min passion med Tretorns ständiga vilja att utvecklas och förbättras, avslutar Arvidsson.

Målgruppen med första kollektionen av padelracketar är bred. Tretorn Supreme Line innehåller tre racketar som är tollverkade med 15K kolfiberytskikt från svenska TeXtreme. Det är ett tunnare, starkare och mer hållbart ytskikt med en snabbare respons.
Tretorn Champion Line innehåller två racketar, tillverkade med ett 12K japanskt kolfiberytskikt med hög flexibilitet som passar spelaren på jakt efter optimal användarvänlighet och spelkänsla.

Padelkollektionen från Tretorn Sports finns tillgänglig via företagets hemsida och hos utvalda återförsäljare runt om i världen från och med 1 september 2023.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30573" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]