Ping presenterar kläderna för Europas Solheim Cup-lag

En hyllning till Spanien. En hyllning till historien och en hyllning till Europa. Så kan man beskriva Europas Solheim Cup-klädsel.

Inte mindre än fem svenskor kvalade in till Europas tolvmannalag för årets Solheim Cup. Nästan halva europeiska laget kommer alltså från Europa och nu är det klart och presenterat hur de kommer att klä sig.

Precis som för två år sedan kommer det europeiska laget bära Ping-kläder. I år kommer också supportrar kunna köpa kläderna lagom till tävlingen för att på så sätt kunna visa sitt stöd.
Lagkläderna för den första tävlingsdagen hyllar värdnationen Spanien genom att kombinera rött och gult. Detta tillsammans med europablått.
Dag två är det mer sportigt som gäller men vi kommer se både spanska och europeiska färger. Den vita västen har ränder i Spaniens färger och det europeiska lagets logotyp.

Den sista dagen är det den europeiska flaggan som står i centrum. Europeiska stjärnor pryder spelarna både på fram- och baksidan av pikétröjan. Kjolen har också de europeiska stjärnorna längs sidorna.

Spelarna kommer att ha flera huvudbonader att välja mellan, inklusive en bucket hat.
– Det har varit en ära att designa Team Europes klädkollektion för 2023 års Solheim Cup. Vårt mål var att ge Team Europe unika, stilrena och moderna designer som även hyllar värdnationen, säger Fiona Reilly, Pings Global Creative director.

Plaggen finns nu att köpa på Pings hemsida och kommer senare finnas på plats i Spanien.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30527" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]