Nya Kånken Weekender – en framtida klassiker?

En av världens mest klassiska ryggsäckar har fått ett syskon. Kånken Weekender är betydligt större och har flera ingredienser för att bli en framtida klassiker.

Fjällrävens Kånken är kanske den mest klassiska ryggsäcken vi har. I världen? Kanske inte. Men Sverige, Skandinavien och Europa? Ja, det är en diskussion värd att ta. Men det gör vi en annan gång.
Ryggsäcken är hursomhelst en sann klassiker med odödliga, tydliga, linjer och en stil som med sin enkelhet lär fungera lika väl 2078, som 1978 – då modellen kom ut på marknaden.

När man har en så klassisk produkt som Kånken finns det en risk att använda sig av samma formspråk när man skapar en ny produkt. Men Fjällräven har trots det valt att skapa en ny version av Kånken. Nämligen Kånken Weekender.

Det nya, större syskonet, till Kånken-familjen innebär en 30 L Kånken och det är en perfekt väska om man behöver lite mer utrymme. Kanske till en weekendresa, vilket namnet viskar om.
Väskan är skapad helt utan PFC:er. Materialet är vinylon och innermaterialet består till 100 procent av 100 procent polyamid.

Weekender kan bäras på tre sätt. Som en enkel hold-all, en crossbody-väska eller som en ryggsäck. Detta genom att vända på sidan och använda axelremmarna.
Med krafitga handtag, framficka med dragkedja. Det finns här detaljer som vi hittar i andra Kånken-produkter. Men den nya väskan är betydligt rymligare och har enkla, men smarta lösningar. Såsom ett främre fack som expanderar eller fälls ihop beroende av behovet för turen. Smutsiga skor, eller smutstvätt? Här är det perfekta facket.

Kånken Weekender kommer till en början i sex olika färger. Ochre, Ox Red, Pastel Lavender, Black, Navy och Frost Green (nedan).
Rekommenderat pris: 2 399 kronor.

Tekniska detaljer

Höjd: 30 cm
Bredd: 44 cm
Djup: 20 cm
Volym: 30 l
Laptopfack: Ja
Storlek på laptop: 17″
Vikt: 650 g
Antal fickor: 5
Fickor: Två innerfickor, En ytterficka

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30509" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]