Hestra och Allebike samarbetar – ”Vi båda vill vara världsspelare”

Två familjeföretag samarbetar för framtida, gemensamma, kollektioner.

Cykelmärket Allebike och handskmakarna på Hestra har valt att ingå i ett samarbete. Detta på så vis att Hestra kliver in som sponsor för cykellaget Team Serneke Allebike. Teamet syns inom de allra flesta cykeldisciplinerna och innehåller både långloppscyklister och MTB-åkare.

Hestra kommer att stötta teamet och på så sätt se till att nya talanger enklare får möjligheten att satsa på sin sport. Dessutom finns det en förhoppning om att samverka kring produktutvecklingen och dra nytta av tävlingscyklisternas erfarenheter för att ta fram riktigt bra handskar. Detta är en arbetsmetod som Hestra använt sig av tidigare med stor framgång.
– Cykling är vårt snabbast växande produktområde vid sidan av skidåkning och vi har arbetat med cyklister i utvecklingen av befintlig kollektion. Med Allebike-cyklisterna kan vi ytterligare stärka vårt utvecklingsarbete. Vi har arbetat med landslag och toppatleter inom skidåkning under många år, och nu kan vi alltså göra det även inom cykel, säger Jeanette Arvidsson som är marknadschef på Hestra.

Samarbetet har inletts med en specialutgåva av modellen Ventair Long, en handske för både landsväg och stigcykling. Handsken, som co-brandas, säljs genom Allebikes egen e-handel. Framöver lär vi se fler typer av gemensamma event, såsom i augusti när de båda företagen bjuder in till stigcykling med efterföljande AW på Hestra General Store i centrala Göteborg.

Allebike har sedan starten 2003 blivit ett starkt varumärke med högt anseende i cykelkretsar. Emil Lindgren är en av förgrundsgestalterna på Allebike och det var han som hade de första kontakterna med Hestra. Han berättar att Allebike handplockar sina partners – det måste finnas en samsyn som bygger både på vänskap och affärsmässighet.
– Redan från första mötet upptäckte vi att vi delade många synsätt och värderingar. Vi är båda familjeföretag, vi har en stark tro på det vi gör och fastän vi verkar från varsin mindre ort så vill vi båda vara världsspelare med starka produkter. Vi är superpeppade över det här, säger Emil Lindgren.

Jeanette Arvidsson, marknads- och kommunikationschef hos Hestra, berättar att varumärkets satsningar inom cykel gjort att de länge haft ögonen på Allebike.
– Vi är otroligt glada och stolta över det här. Det ska vara genuint bra verksamheter och personer när vi gör ett samarbete, och Allebike är
ett otroligt spännande företag som jag tror bara börjat sin utvecklingsresa. Jag ser fram emot allt bra vi kan göra tillsammans
framöver, säger Jeanette Arvidsson.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30239" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]