Ping med ny 3-wood – till ett saftigt pris

Ping har lanserat en ny 3-wood med ett extremt högt pris. Men så är den också "tourinspirerad" . . .

Ping lanserar idag nya G430 LST FW3. 3-wooden är skapad med multimaterial-teknologi och använder sig av Pings redan beprövade innovationer, såsom Carbonfly Wrap, Ti-Faceewarp och Spinsistency.

Pings nya 3-wood är tourinspirerad i designen och kombinerar en träffayta i 2041 Beta-Ti, ett huvud i Ti 8-1-1 och en sula i 80 gram wolframvikt. Tyngdpunkten är därmed låg och långt bakåt, för att ge högre bollhastigheter med lägre spinntal, vilket – enligt Ping – ger i snitt 6,5 meter mer längd i slagen.
”Vi är glada över att mitt under pågående säsong kunna erbjuda denna nya teknologi som ger golfare en långtgående och mångsidig trätrea vilket hjälper dem att uppnå lägre scorer och öka njutningen på banan”, säger John K. Solheim, PING:s VD och president. ”Kombinationen av de lättviktsegenskaper som titan har tillsammans med tungstens densitet öppnar upp många möjligheter att förbättra prestandan. Resultaten är fenomenala. G430 LST FW3 går otroligt långt och låter fantastiskt. Den används redan av tourspelare runt om i världen. Vi ser fram emot att få den nya fairwayklubban i händerna på golfare som vill ha det bästa inom multimaterialteknologi.”

Men vad betyder alla dessa fina teknologier då? Ti-Facewrap ökar träffytans flex för mer längd i slagen. Skapad i titan med varierad tjocklek dessutom med en omslutande design för att täcka både krona och sula. Det ger mer flexibilitet för snabbare bollhastighet och högre bollflykt. Kombinationen av huvudet i titan och wolframsulan på 80 gram hjälper att placera tyngdpunkten lägre och längre bakåt för att ge en högre bollflykt, lägre spinn och därmed längre slag.

Spinsistency innebär att träffytan är utformad på ett sådant sätt att den har en variabel rullradie för att förbättra prestandan över hela träffytan, särskilt vid träffar lågt på träffytan. Den tätare radien ökar bollhastigheten och minimerar spridningen i slagen.

G430 LST FW3 specifikationer:
Loft: 15° (Justerbar +- 1.5°)
Standardlängd: 43”
Svingvikt: D2
Standard PING-skaft: PING Alta CB Black 65 (SR, R, S), PING Tour 2.0 Chrome 65/75 (R, S, X), PING Tour 2.0 Black 65/75 (S, X)
Valbara customskaft utan upcharge: Mitsubishi Kai’Li White 70 (S, X), PRJX HZRDUS Smoke Red RDX 60 (5.5, 6.0, 6.5), 70 (6.0, 6.5)
Standardgrepp: Golf Pride 360 Tour Velvet i sex storlekar (Blue -1/16”, Red -1/32”, Aqua -1/64”, White-Std, Gold +1/32”, Orange +1/16”)
Rek. pris: 6 795 SEK