Adidas signar med svenska supertalangen

Ludvig Åberg är en av världens främsta talanger på golfbanan. Nu har han skrivit ett flerårsavtal med Adidas.

För den som följer proffsgolfen har Ludvig Åbergs namn knappast undgått någon. Eslöv-sonen har nämligen blivit den förste golfaren att få sitt PGA Tour-kort efter att ha vunnit PGA Tour University Ranking. För ett par veckor sedan var han rankad etta i amatörvärlden innan det var dags att bli proffs.

Som en del av proffslivet har Adidas nu skrivit ett kontrakt med svenske talangen. I ett pressmeddelande skriver tillverkaren att man skrivit ett flerårsavtal som innebär att stjärnan kommer bära Adidas från keps till skor.
”Det senaste året har varit en otrolig resa och jag kunde inte bli mer exalterad över att bära de tre ränderna som en start av nästa kapitel i min karriär. Teamet hos Adidas är alltid fokuserade på att skapa de bästa golfarna och jag är stolt över att bli en del av det teamet”, säger Åberg.

Åberg är den spelare som vunnit mest av alla på collegenivå. Utöver att sluta som högst rankad vann han också Ben Hogan Awards två år i rad och tog åtta segrar på collegetouren.
”Med mycket på spel visade Ludvig att han är en sann atlet. Han förtjänade allt genom sitt otroliga spel och vilja att vinna. Vi ser fram emot att bistå till framgång med våra tre ränder, då han nu inleder sin resa som golfproffs, säger Jeff Lienhart, president Adidas Golf.

I veckan gör Åberg sin andra start som proffs. För två veckor sedan spelade han RBC Canadian Open där han slutade på en delad 25:e plats.