Stiga Sports lanserar träningsprodukter för hockeyspelaren

För 60 år sedan gjorde Stiga Sports hockeyutrustning. Nu har det plockat upp sitt arv, men inte med utrustning till matchdag.

Vi är någonstans mellan hägg och syren. Ishockey-VM har precis, de allsvenska fotbollslagen är i kris och någonstans, någon gång, avgörs ännu en Diamond League-gala. Det är sommar. Självklart är det därför dags att starta nästa ishockeysäsong.

Men is-säsongen är kanske inte riktigt igång ännu. Barmarksträningen däremot. Lagom till detta har Stiga Sports lanserat en helt ny produktserie för hockeyteknik-träning.

Företaget som inom ishockey kanske är mer kända för bordsspels-varianten, gjorde faktiskt hockeyprodukter för 60 år sedan. Nu meddelar de att man hittat tillbaka till sitt arv.
– Vi vet att det krävs så mycket mer än bara tid på isen för att bli bra på hockey och skapa de bästa resultaten; dedikation, passion, träning och de rätta verktygen. Träningen och tekniken är en stor del av sporten, därför vill vi ge alla unga hockeylirare en chans att förbättra sina skills och ta sin hockey till en ny nivå, säger Anders Axberg, produktchef för hockeyteknik-träning hos Stiga Sports.

Eskilstuna-företaget presenterar nu ett sortiment av träningsprodukter inom ishockey som hjälper spelare i alla åldrar och alla nivåer att snabbare nå sin fulla potential. Produkterna är perfekta för garageuppfarten, altanen eller vardagsrummet (med målsmans tillstånd). Stiga Sports berättar stolt att träningsprodukterna inte är beroende av istider.
– Träna upp klubb- och skottekniken, öva på dribblingar eller snabba passningar – var och när man vill. Stiga Sports har det som behövs.

Produkterna kommer att säljas via Stiga Sports egen hemsida och via försäljningskanaler runt om i Europa.