Vorn lanserar ny användning av jaktväska

Norska Vorn har uppfunnit en kombinerad midjeväska och skjutstöd för att göra jakten enklare.

En väska behöver inte nödvändigtvis bara vara just en väska. Kanske var det så norska Vorn tänkte, när de tog fram sin SR10-modell.
Väskan har nämligen funktioner som man förväntar sig av en midjeväska, med smarta fack och stabilitet runt midjan för att fördela vikten. Men det är inte vad som sticker ut med modellen.
Väskan har nämligen en integrerad skytteplattform. Detta innebär att en del av ovansidan på väskan har stabiliserats vilket gör att man som skytt kan luta sin armbåge mot väskan, och därmed få en betydligt stabilare upplevelse under stressade jaktsituationer. Med armbågen mot väskan stabiliseras skyttens yttre arm vilket leder till säkrare skott och väskans konstruktion gör att man kan känna sig trygg med stabiliteten.

Eftersom väskan fästs runt midjan kan man enkelt dra den bakom sig när det är dags att ta sig till och från passet. Och när man väl väntar kan man enkelt använda väskan som avlastningspunkt för geväret som blir tungt efter en stunds bärande.

Väskan har en kapacitet på 10 liter, på de remmar som man fäster runt midjan kan man också addera fler väskor för att öka packningsförmågan. Ramen är gjord i härdat rostfritt stål, skytteplattformen på toppen är skapad med Hypalon för ökad stabilitet och friktion.