Chevalier skapar hundförarkollektion

Hundsporten blir allt större och Chevalier har därför skapat en kollektion för hundförare, både inom jakten och utanför.

Jakt och hund går hand i hand. Faktum är att jycken är den viktigaste ingrediensen i många av de allra vanligaste jaktformerna i Sverige. Därför är det inte så konstigt att Chevalier, som tillverkar och designar jaktkläder, nu skapat en kollektion för hundförare. Dog Sport Collection är utvecklad för hundtränare som arbetar aktivt med sina jakthundar och plaggen har funktioner speciellt för hundsporten.

Enligt Chevalier är hundarägarna fler än någonsin i Sverige och engagemanget är inte minst inom jaktapportering med retriever, som ökar. Detta har också varit en väg in för många till jakten.
– Hundträning och passionen för att få fram duktiga jakthundar kräver många träningstimmar och ett stort engagemang. Något som ofta glöms bort när man står där på jakten och hundarna gör sitt jobb. Resan för att få fram duktiga jakthundar vill vi vara med på – det är en viktig del av jakten som livsstil, säger Carina Strand, marknadschef på Chevalier.

Den nya kollektionen har utvecklats tillsammans med retrieverföraren och apportören Ida Nilsson, som driver Croftbay Gundogs, samt Mattias Westerlund från Hundskolan Vision. Detta för att till fullo förstå målgruppens specifika behov och önskemål. Tanken är att plaggen ska fungera i alla hundsammanhang och samtidigt hålla stilen med full rörelsefrihet.
– Samarbetet innebär att vi lyssnat och anpassat kollektionen extra noga efter målgruppens behov. Som alltid när vi på Chevalier tar fram nya produkter är det en kollektion med välgenomtänkta detaljer som gör att du känner dig bekväm och välklädd oavsett om tillfället är under hundträning, jakt eller på stan, säger Carina Strand.

I kollektionen ingår en skjorta med fasaner, en tröja med knappslå i merino och en vinröd topp. En keps i vaxat material och en uppdatering av Chevaliers populära vintagebyxa. Navet i kollektionen är en väst, skapad i ett robust material som man enkelt kan borsta av smuts. Västen har stora fickor och en stor ryggficka för småvilt och dummies. Kollektionen kommer också att kompletteras med fler plagg kommande säsonger.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29590" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]