Stiga Sports lanserar trä-kollektion

Stiga Sports lanserar en padelkollektion med retrokänsla samtidigt som de tar vara på sin historik av att arbeta med trä.

Padel, en sport som skapades i slutet av 1980-talet eller början av 1990-talet beroende på vem man frågar, är en av de mest moderna sporter vi har. Kanske är det därför moderna rackets ofta skapas med en futuristisk design i högteknologiska material?
Kanske är det också därför Stiga Sports nya rackets verkligen sticker ut. Nu har de nämligen introducerat retroinspirerade och exklusiva rackets i en så kallad Wood Edition.
– Med Wood Edition tar vi med oss vårt dokumenterat framgångsrika arv från bordtennisen in i padelvärlden, säger John Bandstigen, product manager padel på STIGA Sports.

Målet för Stiga Sports är att lyfta sitt eget padelutbud till en ännu högre nivå och med decennier av trästommar i produktion vet de förstås både ett och annat om att skapa rackets med naturmaterialet. Målet är också att gå sin egen väg, och skapa något exklusivt.
– Detta har vi valt att spegla i unikt designade Wood Edition. Ett banbrytande racket med exklusiva detaljer som tunn kolfiberyta, imiterad träfanér, grepplinda med läderlook och inslag av guld, säger Bandstigen.
– Idag har padelsporten blivit en självklar del av 2020-talets alltmer aktiva livsstil. Ju fler utövare desto högre krav på såväl kvalitet och prestanda som på design och identitet. Därför är vi övertygade om att Wood Edition kommer att hitta sin position i slaget om padelspelarnas gunst, avslutar John Bandstigen.

Företagets nya padelrackets kommer i två variationer och i en begränsad upplaga. De båda modellerna är inspirerade av Stiga Sports egna Arc 2-racket. Ovanpå trämaterialet har ett tunt lager av kolfiber applicerats för att öka slitstyrkan och öka farten i slagen. Grepplindan är brun för att likna läder. Modellen kommer i två ”färger”. Birch och Rose.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29569" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]