Idre Himmelfjäll utökar sommarsatsningen

Sommarsemester i fjällen blir allt mer populärt. Idre Himmelfjäll hoppar på trenden och vill få fler att vara aktiva på deras anläggningar även under sommarmånaderna.

Med tanke på att snö på vissa platser inte kan tas för givet, känns det självklart att man i bergsmiljö expanderar för aktiviteter året runt. Detta är precis vda Idre Himmelfjäll arbetar med, då man nu vill öka sommaraktiviteterna på fjället.

Anläggningen, som öppnade 2019, har i dagsläget över 3 500 bäddar, 9 liftar, 23 nedfarter, restaurang och skidhyra. Detta är också bara början. Utöver expansioner av bygnader, boenden och liftsystem har de nu en lång lista med aktiviteter för sommarhalvåret. Ett tecken på att outdoor tar en större plats i samhället.

Här är listan:

Vandring till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Lätt vandring i prunkande natur med tillrättalagda spångar i Fulufjällets nationalpark. Här finns också Old Tjicko, världens äldsta kända levande trädklon.
Båtfärd och vandring norska Sylen. Båtfärden går med M/S Syöra över Grövelsjön till norska Sylen och kombineras med tre timmars vandring.
Vandring till sydligaste toppen i det svenska fjällmassivet. Halvdagstur i brant terräng till Städjan 1 131 meter över havet.
Golf: Idrefjällens golfklubb erbjuder golf på hög nivå med milsvid utsikt på en vacker och variationsrik 18 hålsbana.
Cykling: Fjällen är ett cykelparadis för både erfarna cyklister och nybörjare. Här kan barnfamiljer cykla både downhill och cross country i vacker och spännande terräng med oemotståndliga vyer.
Padel: Idre Padelcenter i Idre By har både dubbel- och singelbanor och nu även pingisbord.
Fiske: Fiske i både strömmande älvar och vattendrag samt lugnt ”put and take-fiske” i planterade åar.
Paddling: Lugn paddling i Burusjön, en vacker fjällsjö vid Nipfjällets fot. Den som söker lite mer äventyr kan prova en forsrännartur med häftiga forsar som passar även barnfamiljer.
Löpning: Trailrunning. Här går även lopp med olika terräng och längd.
Ridning: Fjällridning med milsvida vyer och på mysiga stigar i gammelskog.
Djur: Bara att njuta i naturen ger möjlighet att uppleva djur på nära håll. För den som vill finns även bäversafari och älgsafari.
Bad: Bad i rent fjällvatten i Idresjön och Burusjön.
Forsränning: Även kallat rafting, i Österdalälven.
Vildmarksdag: Utomhusaktiviteter en hel dag med allt från paddling, tälja verktyg, tillaga mat över öppen eld lassokastning, fiske och mycket annat på vildmarks camp.

– Här finns ren fjällmagi i kombination med nybyggda stugor och lägenheter. Om man inte vill delta i någon aktivitet är det total avkoppling att bara gå rakt ut i naturen och plocka bär, titta på djur eller bara njuta, säger Annica Staffansson.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29418" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]