Hövding lanserar skal inspirerade av svenska naturen

Nu kan du stila till din Hövding med färger hämtade från svenska naturen. Dessutom i smarta material för både komfort och hållbarhet.

Lagom till våren och årets cykelsäsong har Hövding lanserat nya skal till sin airbag. De nya färgerna är hämtade från den svenska naturen och tillverkade i ett slitstarkt material från Brittish Millerain. Fabriken skapar slitstarka, vaxade, bomullstyger av hög kvalitet, som används av klassiska brittiska varumärken som Barbour och Belstaff. Färgerna beskrivs som oliv (typiskt den svenska naturen…), beige och grått.
– Tanken var att designa tre ljusa skal i neutrala toner i ett tyg av premium-kvalitet. Vi vill inte att våra cyklister ska behöva begränsas i val av kläder när de ska cykla iväg till jobbet en tidig morgon. Skalen ska upplevas som en bas till resten av kläderna, säger Stina Malmros, Pattern Technician på Hövding.

Skalen är döpta till Myr, Strand och Lav. De är tillverkade i dubbelvävd bomullstwill, laminerad med en hållbar vattenavvisande finish. Insidan har en konstruktion som ger extra komfort och täcker dragkedjan vilket gör det mjukt mot halsen. Materialet direkt mot huden har också en förmåga att transportera bort fukt och längs kanten finns en reflekterande kant som gör cyklisten mer synlig på mörka vägar.

Rekommenderat pris för skalen till konsument är 399 kronor.