Crescents Elmer prisas internationellt

Elcykeln Elmer har prisats för "en enastående design och hög innovationsgrad".

Ett av världens största och mest ansedda designpris, Red Dot Award, delas ut till produkter med ”en enastående design och hög innovationsgrad”. Product Design 2023 tilldelas Crescent för sin elcykel Elmer.

Red Dot Award anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen och är indelad i tre discipliner, produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept.

I ett pressmeddelande beskriver cykeltillverkaren själv att modellen Elmer skapats med ledord som ”skandinavisk, avskalad design med en sömlös integration av nya system och en exceptionellt hög kapacitet för att bära tillbehör”. Cycleuropes marknads- och affärsutvecklingschef, Johanna Smedberg, menar att priset är en bekräftelse på att företaget utvecklar produkter som ligger i framkant när det kommer till design, funktionalitet och innovation.
– Red Dot-priset är en väletablerad internationell kvalitetsstämpel och det är väldigt roligt att världens blickar nu vänds mot våra elcyklar.

Tony Grimaldi, vd på Cycleurope säger:
– Elcykeln är mer aktuell än någonsin. Med elcykeln Elmer i spetsen och konceptet vardagshjältar, så möter vi cyklistens behov och samhällets krav på hållbar mobilitet på ett nytt sätt. Med utgångspunkt i vårt nordiska center of excellence för elcyklar jobbar vi med nordisk design där utveckling och produktion sker i Sverige.