Peak Performance lanserar second hand-initiativ – proffs åker i 30 år gammal jacka

Max Palm tävlade i en jacka som är tio år äldre än han själv.

Max Palm är 20 år. Under en Freeride World Tour-tävling åkte han i en jacka som är tio år äldre än han själv. Den 30 år gamla Peak Performance-jackan är en del av varumärkets lansering av sitt second-hand-initiativ WearAgains, där kunder ska kunna hitta och sälja äldre Peak Performance-produkter. Att Max Palm tävlade i den gamla jackan ska påvisa att funktionella plagg med livslängd kan prestera lika bra som nya.

”Att maximera livslängden på alla plagg är en viktig del av varumärkets hållbarhetsarbete, tillsammans med andra initiativ som att minimera avfall och kemikalier. I det ständiga arbetet med att skapa långvariga, högpresterande produkter med minimal påverkan, visar Peak Performance genom WearAgains-initiativet deras beslutsamhet att minska deras påverkan på miljön genom kreativa och konkreta lösningar”, skriver Peak Performance i ett pressmeddelande.

WearAgains kommer lanseras online i Sverige i slutet av mars.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29192" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]