Sportfiskemässan slog publikrekord

Intresset för Sportfiske är stort. Enligt Havs- och Vattenmyndigheten fiskar omkring 2 miljoner svenskar någon gång varje år. Detta märktes av under Sportfiskemässan i Älvsjö.

På Stockholmsmässan arrangerades Sportfiskemässan i helgen. Det är den största för sportfiskare och under de fyra dagarna söder om Stockholm lockade till sig en storpublik. De senaste produkterna, föreläsningar, fiskefilmer, tävlingar och sportfiskebåtar. Totalen lockade intresse från 19 604 personer, ett publikrekord med 20 procent från tidigare rekordnotering.
– Att ha fått arrangera Sportfiskemässan igen efter fyra års frånvaro känns fantastiskt. Vi hade höga ambitioner och jag är glad över att vi med Sportfiskemässan kan fortsätta öka människors intresse för både sportfiske och vår vattenmiljö, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

Detta är ett tydligt tecken på att sportfiskeintresset fortsätter att växa. Pandemin är högst troligt en stor anledning till detta, då man kunde se betydligt fler ta del av fritidssysslan. Havs- och vattenmyndigheten menar att omkring 2 miljoner (!) svenskar någon gång varje år fiskar.

Det var 17:e gången som mässan genomfördes och redan nu planeras det för kommande år. Då i Elmiahallen i Jönköping.
– Vi är väldigt nöjda med mässan. Våra montrar har varit fulla med besökare och intresset av att titta och känna på nya produkter har varit stort. Flera av våra återförsäljare har dessutom slagit försäljningsrekord. Vi ser redan fram emot nästa års mässa, säger Linus Fröhlich, marknadsansvarig på Abu Garcia/Pure Fishing.

Pressbild
Foto: Pressbild

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29068" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]