Hoka lanserar nya sko – Rocket x 2

En ny tävlingssko med ambitioner att serva de absolut främsta. Hokas nya Rocket x 2 är här för att slå rekord.

Hokas nya Rocket x 2 är skapad för atleter som älskar att tävla på vägarna. Och den är designad efter feedback och insikter från Hokas egna elitidrottare inom löpning och triathlon. Skon ska, enligt företaget, bidra med nya spännande former och funktioner.

Skon är skapad för långdistanslöpare och har en ökande höjd utöver flera spännande utvecklingar. Hoka har tillbringat de senaste åren för att helt och hållet bygga om tävlingsskon och för att skapa en sko som ska vara bäst i klassen inom den mycket krävande kategorin med tävlingsskor.

Skon använder sig av teknologier såsom en ”dual density PEBA”-sula och en skedformad kolfiberplatta i offset-position för att förstärka kraften framåt. Kolfiberplattad är inlagd i det nya PEBA-skummet för mer studs jämfört med tidigare skum som använts av HOKA. ProFlyX, som den två delade mellansulan heter, är konstruerad på så sätt att det har ett mjukt topplager tillsammans med ett mer responsivt bottenlafer, för att ge ett mer energisk och stabilt löpsteg.

Yttersulan har förstärkts med strategiskt placerad gummi för att ge mer grepp och bättre hållbarhet, samtidigt som man sparar vikt. Ovandelen använder sig av en teknisk mesh för att hålla nere vikten och öka andningsförmågan.
– Rocket x 2 exemplifierar Hokas engagemang för att testa gränserna för vår sport och kommer också vara en del av vårt uppdrag för att ge elitidrottare de bästa produkterna för att de ska kunna slå sina egna rekord. Vårt lag var hyperfokuserat för att innovera varje aspekt av den här skons design och konstruktion, säger Colin Ingram Vice President of Product.

Skon finns redan nu till försäljning på Hokas hemsida och hos varumärkets återförsäljare.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29033" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]