Rab lanserar Cinder – skapat för äventyrlig cykling

En helt ny kollektion har tagits fram, med målet att få fler att äventyra och utforska med cykeln.

Rab lanserar sin första kollektion för äventyr på cykel. Kollektionen når konsumenter nu till våren och serien, kallad Cinder, har skapats för att klara de mest föränderliga vädren, samtidigt som de ska vara både bekväma och pålitliga oavsett typ av cykeltur.

Produktchefen Tim Fish säger att offroad-cykling kräver en stor variation när det kommer till kläderna. De ska klara av terrängen, farten och det oberäkneliga vädret.

– Vi har över 40 år av erfarenhet och kunskap när det kommer till att skapa kläder och utrustning för olika väderförhållanden. Den här säsongen introducerar vi en ny cykelkollektion som kombinerar all erfarenhet tillsammans med en smart fit för att tillåta äventyr och utforskandet av naturen, säger Fish.

Cinder-kollektionen består av 31 delar för män och kvinnor och har både design- och teknologi-fokus. Här kan man hitta vattentäta plagg och andra lager för att man ska kunna hålla den perfekta temperaturen när man trampar vidare i naturen. Kronjuvelen i kollektionen är vad vi antar Cinder Phantom Jacket. Jackan som finns för både män och kvinnor är en vattentät jacka för cykling. Vikten är mindre än 100 gram på jackan och det är därmed ett väldigt lättpackat plagg som dessutom andas, skyddar och ger de funktioner en cyklist kräver.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28525" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]