Julbo lanserar högteknologisk Mips-hjälm

En fullmatad teknologisk störtloppskruka. Dessutom med en moderen design som lär göra att ännu fler vill bära hjälm i backarna.

Hyperion. Så heter Julbos nya hjälm som ska vara varumärkets säkraste någonsin. En hybridkonstruktion har tagits fram för med en design och ett koncept som ska vara lockande för de som älskar freeride och freestyle. Hjälmen är, enligt Julbo, både lätt och bekväm. Den har ett system för att klämmas åt på rätt sätt i flera ledder vilket också för den extra säker. Den ska nämligen klara av både smällar och rotation, detta tillsammans med Mips-teknologin.

Hjälmen är enligt företaget starkt och robust utan att designen offrats, vilket gör att åkare ska kunna testa sina gränser och utforska hela berget – utan risk för huvudskador och utan att behöva klä sig i något man inte trivs i.

Hyperion är full av tekniska innovationer och utvecklingar. Julbo har alltså samarbetat med svenska Mips, vilket för att rotationskraften minskar och att risken för hjärnskador minskar drastiskt. Hjälmen har också ett ”hybrid Shell”, vilket innebär att man använt sig av en gjuten teknologi i hjälmens nedre del och injicerad ”ABS” i överdelen, för att dels göra hjälmen lättare och mer tålig för smällar.

Hjälmen använder också ”3D Ear Pads”, vilket är en konstruktion runt öronen för att ge extra komfort och bra ventilation. Till detta har man också avtagbara öronskydd som också kan anpassas för bättre passform.

På Hyperion-modellen används också ”Magnetic Closure Fidlock”, vilket gör att man enkelt knäpper remmen. Den har ventilation för att huvudet inte ska bli för varmt och i fram har man applicerat ventilationskanaler för att åkarens goggles inte ska imma igen.

Hjälmen kommer i fem färgkombinationer. Från helsvart till den lite mer utstickande blå-gula varianten. Perfekt för svenska åkare, med andra ord.