Nike samarbetar med e-sportsorganisation

E-sport och "vanlig" sport närmar sig ytterligare, nu när Nike presenterar ett samarbete med en av världens största e-sportsorganisationer.

E-sport tar mer och mer plats inom ramen för vad vi ser som ”vanlig” idrott. Ett tydligt tecken på detta är att stora varumärken inom sportbranschen samarbetat med e-sportsorgansiationer för att nå en ny publik. Adidas har länge sponsrat franska organisationen Vitality och Fila har nyligen inlett ett samarbete med svenska Ninjas in Pyjamas.
Ett annat varumärke som också hoppat på detta är Nike. Den amerikanska jätten har nämligen skapat ett samarbete med FaZe Clan. Det hela kommer att utmynna i produkten döpt till, och håll i er nu, ”Nike x Faze Clan Lebron Nxxt Gen”.

Skon, skapad i Faze Clans färger, har designats som ett samarbete mellan Nike och organisationens kreativa team och kommer finnas att köpa från och med 9 mars.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28231" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]