Casalls sport-BH:s – nu med bevisad livslängd

Casall Sports har tillsammans med University of Portsmouth kommit fram till att deras sport-BH:s har en livslängd som är bättre än de flesta.

Efter flera decennier av sport-BH-tillverkande och med fler än 2 miljoner kunder kan man lugnt säga att Casall Sports vet vad som krävs av plagget. Tillsammans med University of Portsmouth har man nu genomfört en unik forskningsstudie för att mäta rörelseförändringar hos en sport-BH som tvättats 200 gånger. Brogan Jones är Senior Research Associate vid University of Portsmouth. Han berättar om testet som gjorts tillsammans med Casall Sports och resultatet man nått.

– Bara en tidigare forskningsstudie från 2021 har tittat på hur sport-BH:s funktion förändras av tvätt och i den kunde vi konstatera att redan efter 25 tvättar så ökade bröströrelserna med cirka 20 procent jämfört med när BH:n var ny och otvättad. Vi blev därför väldigt positivt överraskade när vi nu kunde konstatera att det inte fanns någon statistisk skillnad på bröströrelserna för Casall Iconic Sports Bra efter hela 200 tvättar.

Lina Forssmed är Head of Buying & Assortment hos Casall Sports. Givetvis är hon glad över det positiva resultatet av forskningsstudien, samtidigt som hon inte direkt är förvånad över resultatet.

– Vi har djup expertis i hur en sport-bh ska vara konstruerad för att ge maximal support, komfort och rörelsefrihet men vi vett också att, precis som för träningstights, så är valet av tyg extremt viktigt för passform och funktion. För tights har vi sedan tidigare fem signaturtyger i väldigt hög kvalitet som vi vet håller samma prestanda efter 200 tvättar. Nu har vi med samma rigorösa arbete säkerställt att vi kan lova samma sak när det gäller våra sport-BH:s.

Som en del av testet jämfördes också prestationen av tyger som var tillverkade av nya fibrer och återvunna. Där kunde man inte se någon skillnad varken före eller efter 200 tvättar. Detta

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28200" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]