Populära löparvarumärket gör egna skor

För första gången har amerikanska Tracksmith skapat sina egna löparskor, som går i samma designlinje som deras kläder i övrigt.

Under nära ett decennium har amerikanska Tracksmith skapat bejublade kollektioner av sprin- och träningskläder. Bostonvarumärket har haft en tydlig identitet av att vara från USA:s nordöstra hörn med den college-doftande, lite ”preppiga”, stilen. Den har också gått hem i stugorna. Både i USA och på andra platser i världen.

Men en sak har de saknat: sina egna löparskor.
Därför har de nu lanserat sin egen modell, kallad Eliot Runner.

Tanken med skon är att den ska fungera till alla typer av träning, även löpning. Det som gör det hela lite extra spännande är att skorna är skapade i New England, där klimatet är väldigt likt det svenska. Så de har skapats för att hålla under tuffa förhållanden och för att klara av att användas ordentligt. Faktum är att Tracksmith ger köparen en möjlighet att lämna tillbaka skorna efter att de använts i 30 dagar eller använts till 100 miles av löpning, 16 mil.

Tracksmith själva har, förstås, bara vitsord att säga om skon. De själva menar att man som löpare ska kunna bära dem utan att känna av markens föränderlighet över huvud taget. Oavsett om det är hård asfalt, snö eller mossa som är underlaget.

För att lyckas med detta har varumärket använt sig av Pebax, ett skum med spänst. Innersulan är tjockare, och därmed ska den också vara bekvämare, än vad vi i vanliga fall ser i löparskor. Skon är någon slags blandning mellan en trailsko och en sko för vägen. Den har också ett utseende som nästan sticker ut – genom att inte sticka ut.
Löparskor har nämligen inte sällan neonfärger och spexiga mönster. Här är en sko som ser ut som vilken trainer som helst. Detta kombinerat med egenskaper från löparskor i världsklass.

Skornas tillgänglighet i Sverige har Sportfack inte någon information kring, utöver möjligheten att köpa dem direkt från varumärkets amerikanska hemsida. Utgångspriset är 2 250 kronor direkt från varumärkets hemsida.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28210" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]