TaylorMade lanserar putter med viktskenor

Framtiden på greenerna? Det känns inte som en omöjlighet att viktskenor snart kommer vara standard även på mallet-putters.

Vi har genom åren sett det i hur många varianter som helst när det kommer till drivers. Men en putter med viktskenor sticker ut.

TaylorMade har lanserat nya Spider GT Max som skapats för att hjälpa golfaren parera ovälkomna tendenser i putter-stroken.

Vikterna väger 40 gram och kan sättas i tre olika lägen på vardera sida av huvudet – mot tån och mot hälen. Detta gör at tman kan flytta huvudets tyngdpunkt upp till 12 millimeter, vilket i sammanhanget är enormt. Enkelt kan man säga att de som har en push-tendens ska sätta vikterna mot träffytan, för att på så sätt göra det enklare att rotera huvudet. För den som å andra sidan dras med en pull är de bakre lägena att rekommendera, då den positionen gör att huvudet inte roterar lika enkelt.

Den nya innovationen, som är en del av TaylorMades hela nya putterserie, kommer att finnas i butik från 24 februari och rekommenderat pris är 3 999 kronor.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28144" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]