Ebba Kleberg von Sydow startar eget varumärke

Ebba Sports skapar kläder för aktiva personer som balanserar träning och familjeliv, möten och aktiviteter.

Ebba Kleberg von Sydow har startat upp sitt eget sportvarumärke. Ebba Sports, som det heter, fokuserar på träningskläder och på varumärkets hemsida har Kleberg von Sydow själv kommenterat uppkomsten av varumärket.

– Jag har alltid velat starta mitt eget varumärke men inte hittat rätt nisch. Det var först efter en stor förändring i mitt eget liv som idén uppstod. Att ta hand om min hälsa och min kropp fick hög prioritet och det är något jag verkligen tycker om att göra, skriver Kleberg von Sydow på varumärkets hemsida.
– Men efter att ha försökt få till träning mellan möten och familjeaktiviteter insåg jag att det fanns ett hål i marknaden. Jag var i behov av att kunna röra mig mellan olika aktiviteter utan att hela tiden behöva byta om. Så då hittade jag äntligen min nisch.

Tanken har från början varit att skapa högpresterande plagg med klassiskt snitt. Detta med ”exceptionell uppmärksamhet mot detaljer”.

– Jag jobbade med designern och stylisten Marina Kereklidou för att skapa designs och på varje plagg finns något extra – en lång mudd, en balettinspirerad krage eller nyckfulla mönster.Det tar dem en nivå högre på sportmarknaden och gör dem enklare att stajla och använda tillsammans med vanliga kläder.

Det som Ebba Sports ska göra att man sticker ut är, enligt grundaren, att man är en liten organisation, ledd, ägd och  av kvinnor. Dessutom vill man sticka ut på så sätt att man ska ha full koll på både funktion och stil. Förhoppningen är att andra ska se passionen Kleberg von Sydow själv känner kring varumärket.

– Min förhoppning är att andra ska kunna se hur mycket kärlek och arbete som vi lagt på detta för att skapa de perfekta plaggen av högsta kvalitet. Man ska känna det när man bär plaggen. Jag vill få varumärket att växa samtidigt som vi bygger en upplyftande och hjälpande community.

All försäljning av Ebba Sports sker via deras egen webbutik och bolaget är baserat i Stockholm.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28121" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]