Puma skapar kollektion med Koché – närmar sig modevärlden

Sport och mode behöver inte vara två skilda saker. Puma har tillsammans med hypeade Koché skapat en träningskollektion med inspiration från modebranschen.

Sport och mode hör ihop. Det ena påverkar det andra och tillsammans skapas nya vågade färger, skärningar och materialkombinationer. Detta kan man med lätthet se i Pumas senaste kollektion, skapad tillsammans med Paris-baserade Koché.

Christelle Kocher, grundare av Koché, är en av modevärldens blivande storstjärnor. Hon har gjort en kometkarriär sedan starten 2015 och hon har skapat ett varumärke som är välkänt för sin unika stil samtidigt som hennes skapelser har haft olika kön, kroppstyper, sociala positioner och geografiska skillnader i åtanke.

Nu har hennes couture-kunskap tagit sig in i activewear då hon samarbetat med Puma.

– Jag är en modedesigner men jag är också en fysiskt aktiv kvinna. Jag började med lagsporter som åttaåring. Jag tävlade på hög nivå i handboll fram tills jag var 18. Sedan dess passerar knappt en dag utan att jag genomför någon slags fysisk aktivitet. Jag springer, boxas och gör yoga. Så att jobba med Puma i det här projektet gav mig en unik utmaning att tillsammans med min modekunskap och teknisk kunskap skapa bra performance-kläder, säger Kocher.

Kollektionen har inspirerats av tidlösa versioner av kvinnligt mode. Allt har skapats för att vara extremt bekvämt, lättvikt och skapat för rörelse. Totalt har 15 stilar skapats och det är fokuserat på kroppsformande silhuetter gjorda i återvunna material såsom polyester och polyamider. Detta samtidigt som man använder sig av organisk bomull. Färgpaletten är enligt Puma och Koché ”neo-futuristisk” och kombinerar svart, burgundy, kungsblått och gräddfärger – allt i olika material för skiftande i ton och färg.

Det hela har resulterat i klassiska sportplagg med en mode-twist genom konstruktion och detaljer. Byxor och jackor kommer med intrikat snörning. Toppar har hittat inspiration i korsetter och långärmade tröjor har med hjälp av skärningen fått en ”mer delikat stil”, som Puma själva säger. I kollektionen hittas också två olika löparskor, en midjeväska, leggings och en klassisk gymväska.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27546" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]