Är det så här en elcykel ser ut i framtiden?

Japanska Edgenity har skapat en elcykel fullmatad med den senaste teknologin i ett viktmässigt lätt format. Dessutom till ett pris lägre än de flesta elcyklarna vi ser på marknaden i vanliga fall.

Hastighetsmätare och annan viktig information på styret, integrerade lampor och batteri inbyggt i ramen. Så kan framtidens elcyklar komma att se ut. Eller ja, faktum är att vi redan kan se detta. Japanska Edgenity har nämligen skapat elcykeln Nocturne. Cykeln är lätt för att vara en elcykel och har en tunn deisgn som gör att den mer efterliknar en vanlig cykel. Men i styret finns Led-ljus som gör att man med lätthet ser vart man är på väg. Och i bak, under sadeln, finns en rad röda Led-lampor som också säkerställer att man syns vid potentiella omkörningar.

På styret finns också en display så du som förare enkelt kan se vilken hastighet du cyklar i, hur länge du cyklat och hur mycket batteri som fortfarande finns kvar.

Ramen är gjord i kolfiber för att hålla vikten nere och batteriet har man smart placerat inuti nämnda ram, för att på så sätt behålla cykelns lätta form. Cykeln har också en stark elmotor för att man som åkare med lätthet tar sig upp för de brantaste av backar. Och nedför får man hjälp att bromsa tack bare ”performance breaks”. Batteriet räcker för 120 kilometers cykling på en laddning och Edgenity säljer sin Nocturne för, i elcykel-sammanhang låga, priset 1 600 dollar. Problemet? Den görs i endast 50 exemplar.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27564" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]