Åik – Cakes nya elcykel med revolutionerande egenskaper

"Åik" betyder "Stor och tung last" på gutniska. OCh det passar bra med tanke på Cakes nya elcykels intressanta egenskaper.

Svenska Cake har lanserat en ny elhoj. Åik heter modellen och den är framtagen för att möta behoven hos yrkesverksamma urbana pendlare som litar på tvåhjulig transport för att möta sina livsstilskrav. Men enligt Cake är Åik inte bara ”ännu en elcykel”. De menar nämligen att den kommer med helt nyskapande och revolutionerande egenskaper. Eller vad sägs om en räckvidd på över 360 kilometer och en lastkapacitet på 200 kilo?

Cykeln är skapad och designad kring en modulär aluminiumram så att man som användare själv kan anpassa och utrusta cykeln. Byt ut ställ, väskor, släpvagnar, korgar eller passagerarsäten – allt för att cykeln ska vara så välanpassad som möjligt för användaren och cyklistens personliga behov.

Cake har tidigare skapat prisade elmotorcyklar men med nya modellen har man nu en användbar produkt som inte kräver ett visst körkort eller liknande. De själva säger att nya Åik ”suddar ut gränserna” för vad som är en elektrisk motorcykel och en e-cykel.
– Med Åik som ytterligare ett tillägg i :work-serien, erbjuder vi nu ett komplett sortiment med elektriska tvåhjuliga lösningar för alla verksamheter som är i behov av transportlösningar, säger Stefan Ytterborn, vd och grundare av Cake.
– Vårt utbud är optimerat för hantverksmässiga behov, från snabba leveranser i stan till övervakningsarbeten i vildmarken.

Cykeln har Cake skapat på så sätt att man använt sig av expertkunskaperna inom det eldrivna motorcykelsegmentet. Med den kunskapen har man lyckats skapa en robust och stabil cykel redo för de krav som kommer med en pendlarcykel eller en cykel för kommersiell användning. Detta trots att den ”bara” väger 35 kilo. Största innovationen menar de dock är batteriet, eller i alla fall möjligheten till att addera flera batterier.

Totalt kan man koppla upp tre batterier, vilket ger den långa distansen som cykeln kan täcka. Batterierna kan också kopplas till annat än själva drivandet av cykeln. Så har du elektroniska verktyg eller annat så kan även dessa drivas av cykelns egna batterier.

Åik förväntas finnas för leverans från och med maj i år och priset startar på 64 700 kronor.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27512" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]