ICIW mot Europa – Avtal skrivna med Zalando och Peek & Cloppenburg

Icaniwill avslutar 2022 med en jättenyhet. Träningsvarumärket har nämligen signat avtal som gör att deras produkter nu säljs i totalt 20 länder.

Efter att ha erövrat Sverige och Skandinavien har Icaiwill börjat blicka mot Europa. Och för att ta över kontinenten har man skrivit på två spännande avtal. Det ena med Peek & Cloppenburg. Det andra med Zalando. Nina Ludwig Lindelöf är Wholesale Director på ICIW. Till Sportfack berättar hon att det känns skönt att allt äntligen är klart.

– Det är jättekul, vi har hållit på med det här ett tag så det ska bli skönt att komma igång. Det här är rätt steg för oss och det känns bra med avslut nu innan jul.

De nya återförsäljaravtalen innebär att man expanderar till 14 nya länder, både online och i fysiska butiker. Zalando kommer själva att göra inköp och lagerhålla ICIW:s produkter i tre av sina europeiska lager. Peek & Cloppenburg kommer sälja träningskläderna både online och i deras varuhus, totalt täcker de 14 nya länder för det svenska varumärket.

– Vi har hittills varit mest fokuserade på Skandinavien. Vi har tagit över hemmamarknaden och våra grannländer. Nästa steg är Europa. Med Zalando har vi en partner som redan kan de lokala anpassningarna som krävs, de känner redan till kunden. De är starkare där vi än så länge inte är så starka. Vi har hittat en partner som på egen hand kan leverera det vi kan åt oss, säger Nina Ludwig Lindelöf.

– Vi är ganska ”picky”. Det är många som kontaktar oss och många som vill hjälpa oss men för oss är det viktigt att arbeta långsiktigt. Det gör vi med Zalando.

Långsiktigt, ja. Nina Ludwig Lindelöf berättar att man redan nu har en flera år lång strategisk plan i stora penseldrag. Man vet vart man vill och man har en tanke på hur man ska ta sig dit. Men för den sakens skull har man inte tappat start-up-mobiliteten, menar hon.

–Vi är snabba när det behövs men också extremt duktiga på vår data. Vi ser direkt vad som fungerar och vad som inte gör det. Självklart är det inte så att vi spikar en plan och kör på den hela vägen in i väggen. Men de stora penseldragen är på plats, utöver det självklara i den här branschen att redan nu arbeta på kollektioner för 2024 och 2025.

Just data är också något som Zalando är bra på. Därför är det extra spännande att se vad de två ska kunna åstadkomma tillsammans. Och den här expansionen och utvecklingen för ICIW tycker Nina Ludwig Lindelöf både är viktig och ett stort steg för företaget.

– Så är det. Och efter dialogen med Zalando är det skönt att höra från en extern partner att det finns en stor efterfrågan från kunder som vi ännu inte nått ut till. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg. 

– Vi har många duktiga återförsäljare men det som är lite extra kul med Zalando är att de är så bra på att dela med sig av kunskapen och att de gärna hjälper till. De ger oss intel och är extremt snabba när det behövs. Så det känns tryggt.

ICIW kommer genom Zalando och P&C finnas i följande länder: Tyskland, Schweiz, Italien, Sverige, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien, Österrike, Kroatien, Tjeckien, Ungern, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Rumänien, Slovakien, Serbien och Slovenien.