Hon blir vd för Hööks – ”Stolt och ödmjuk”

En tidigare landslagsryttare med retail i blodet. Hööks kunde inte gärna hitta en bättre vd än den man nu anställt.

Efter att tidigare ha varit vd för Lagerhaus, Granit Funktion & Förvaring och Rut & Circle ska Caroline Hjelte nu hitta nya betesmarker. Hästsportsentusiasten Caroline Hjelte ska nämligen hoppa upp i sadeln och ta över som vd för Hööks.

Hon själv är alltså uppvuxen med hästsport och har tävlat på landslagsnivå, vilket är en självklar fördel som vd för ridsportskedjan Hööks. Hon har också utöver sitt egna minst sagt gedigna cv också en bakgrund inom retail. Det var nämligen hennes familj som tog Vero Moda till Sverige.

− Hööks Hästsport har gjort en väldigt fin resa hittills och vi känner att det fortfarande finns en outnyttjad potential i varumärket. Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bland annat genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse. Hon är van att arbeta strategiskt med ambitiösa utvecklingsplaner och är samtidigt väldigt ”hands-on” när så behövs. Utöver hennes gedigna erfarenheter från detaljhandeln är hon också tidigare egenföretagare och landslagsryttare, det är kraften i den kombinationen som utmärker henne, säger Magnus Kristoferson, koncernchef för Jula Holding, som äger Hööks AB.

Hjelte själv säger att det är inspirerande att ta över rollen för Sveriges största kedja för häst- och hundsport.

− Jag är både stolt och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda anrika Hööks. Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare. Jag sätter också stort värde i att bli en del av Jula Holdingkoncernen med en ägare i Karl-Johan Blank som arbetar långsiktigt och kombinerar entreprenörskap med affärsmässighet, säger hon.