Hyperice sponsrar elitlag i behov av återhämtning

Med jobb, studier, träningar och matcher i ett stort virrvarr är det inte helt enkelt att ständigt känna sig återhämtad för landets främsta damhockeyspelare. Men Hyperice ska nu ändra på detta. I alla fall för ett av lagen.

SDE Hockey, som till vardags spelar i svenska högstaligan, har en ny sponsor. Det är återhämtningsföretaget Hyperice som med sina massageprodukter valt att samarbeta med klubben. Målet är att öka lagets prestation samtidigt som man hanterar de utmaningar ”som kvinnliga idrottare ofta möter”.

Vad som åsyftas är bland annat den betydligt lägre lönen i jämförelse med män, deras tuffa scheman och vardagar där jobb måste finnas med i balansen med träningar, matcher och familjeliv.

– När schemat är så tajt som det är hjälper Normatec-byxorna verkligen. Som i helgen var vi på roadtrip och hade bara 16 timmar mellan slutet av lördagskvällsmatchen och puckfallet i söndagsmatchen. Att kunna använda byxorna direkt och på bussresan är viktigt, säger Jan Bylesjö, huvudtränare for SDE Hockey Damlag.

Julie Zwarthoed är en av spelarna i laget. Hon säger att Hyperice produkter gör livet enklare och samtidigt vill hon tillsammans med hela sitt lag uppmana andra damspelare att använda produkterna då de har en återhämtande effekt, vilket är nödvändigt med ett tight schema.

– Mitt galna schema känns värt det eftersom jag älskar hockey och mitt lag, men det är svårt eftersom det finns så få möjligheter för professionella kvinnliga hockeyspelare att försörja sig på att spela, och jag måste se till att jag förbereder mig för min framtid efter hockeyn, säger Julie Zwarthoed.

En regeländring har förändrat damhockeyn i grunden. Det är att man nu tillåter hårda fysiska tacklingar. På grund av detta blir behovet av återhämtning än större och Hyperice menar att deras produkter ska göra att spelarna kan prestera bättre och undvika skador, vilket i sin tur ska göra dem bättre på att hantera den nu ökade fysiska belastningen.