Tretorn samarbetar med Oscar Jacobson – ”Vill hjälpa mannen”

Tretorn ligger sannerligen inte på latsidan. Efter att nyligen ha presenterat sitt samarbete med spanska giganten Zara, har man nu presenterat nästa partnerskap.

Tretorn fortsätter med spännande samarbeten. Efter att i förra veckan ha berättat om sin gemensamma kollektion tillsammans med Zara står det nu klart att de ska samarbeta med ytterligare en gigant.

Tretorn har nämligen skapat produkter tillsammans med svenska Oscar Jacobson.

Tillsammans har de skapat en regnrock och en väska. Rockens siluett är inspirerad av Oscar Jacobsons klassiska modell Landon och framtagandet gick till så att man dekonstruerade originalet för att därefter återuppbygga den med Tretorns vattentäta material.

Regnrocken är skapad i PU-material med svetsade sömmar samt med en exklusiv metallzipper och tryckknappar från Oscar Jacobson.
– Vår ambition på Oscar Jacobson är att man skall kunna vara välklädd vid alla tillfällen i livet. Att det regnar skall naturligtvis inte skapa ett undantag! Tillsammans med Tretorns gedigna erfarenhet och hantverkskunnande har vi kommit ytterligare ett steg på vägen, säger Richard Woodbridge, vd på Oscar Jacobson.

Tillsammans har de två varumärkena också skapat en travelbag döpt till Färö.- Den är skapad i slitstarkt polyester och ytan har en vattentät coating, vattenavvisande sömmar och förstärkt botten. Precis som regnrocken har väskan zippers från Oscar Jacobson. Båda produkterna är framtagna med ett hållbarhetsperspektiv med materialval som exempelvis återvunnen polyester och PVC-fri coating.

Magnus Månsson är vd på Tretorn. Han säger att det här nödvändigtvis inte är det sista samarbetet vi kommer se varumärket göra framöver. Han förklarar också hur de olika samarbetena skiljer sig från ena målgruppen till den andra.

– Vi utvärderar kontinuerligt kreativa samarbetsmöjligheter där vi kan nå ut till nya konsumenter med vårt skandinaviska arv och hantverk.

– Tretorn erbjuder hållbara plagg och skor till alla i familjen – oavsett om du befinner dig i skogen, påväg till lekplatsen med barnen eller mitt i stan. Samarbetet med Zara ger oss en synlighet på marknader vi vanligtvis inte syns på eller har en närvaro i. Det ger oss en geografisk spridning där nya konsumenter får upptäcka vårt varumärke, skandinaviska arv och hantverk. Samarbetet med Oscar Jacobson vänder sig till vår manliga målgrupp där vi tillsammans med Oscar Jacobson vill hjälpa mannen att hålla sig välklädd vid alla tillfällen i livet – där skandinaviska vädret inte ska stå i vägen.  

Du kan läsa en längre intervju med Magnus Månsson i kommande nummer av Sportfack.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27366" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]