New Balance samarbetar med Stone island

Italienska lyxmärket kommer nu inte bara synas på fotbollsläktarna, utan också på planen.

Italienska lyxmärket Stone Island har sedan länge varit förknippat med fotboll. Men inte för att de skapat produkter till de som utövar själva sporten, snarare för att de skapat produkter till de som tittar på.

Sedan tidigt 00-tal, när casual-kulturen nådde fotbollens värld, har Stone island representerats bland världens alla supportrar. ”Ultras” bär ofta kläder från varumärket och än idag har de en stark position på läktarna.

Men nu ska de faktiskt ta sig ner från läktarna ut till det gröna gräset.

Tillsammans med New Balance har de nämligen samskapat en version av det amerikanska varumärkets fotbollsko, modell 574. Dessutom har de skapat en fotbollströja med de båda företagens logotyp, i samma färg och mönster som återfinns på skon.

Tröjorna lär vi förstås aldrig se i en officiell fotbollsmatch. Men mycket lutar mot att engelsmännen Raheem Sterling och Bukayo Saka kommer bära dem under det kommande mästerskapet i Qatar.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27342" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]