The North Face senaste lansering: klätterskor

Det är inte varje dag konsumenter är på jakt efter ett par rejäla klätterskor. Men om så skulle vara fallet har The North Face nu tagit fram modeller som ska passa för ändamålet.

M¨ålgrupp: Liten

Användbarhet i vardagen: Obefintligt

Ha-begär: Enormt

The North Face har lanserat Summit Series, en enligt de själva banbrytande kollektion med marknadens lättaste och mest innovativa klätterskor.

Tanken med de nya klätterskorna från North Face är att man ska ha skapat ett par skor som ska fungera i det moderna klimatet med varmare somrar, mildare vintrar och mer oförutsägbart väder. Enligt företaget själva har skorna testats grundligt och kängorna har använts av några av de mest erfarna äventyrarna i världen. Bland annat använde David Göttler skorna ”Torre Egger” under sin bestigning av Mount Everest tidigare i år.

I kollektionen Summit Series finns fyra modeller:

  • Torre Egger – en teknisk året-runt-sko för klättring och en riktig arbetshäst som mer än någon annan anpassar sig efter både terräng och temperatur
  • Cayesh – en lätt och mångsidig all-round-sko för sommarbruk som ger överlägsen rörelsefrihet under klättringen
  • Breithorn – en lätt, bekväm och tålig känga för alpin vandring med funktioner för glaciärvandring och klippterräng
  • Cragstone Pro – en hybridsko för traillöpning/bergsklättring. Konstruerad för att vara responsiv och ge hög precision under multifunktionella äventyr.

Skorna använder sig av ”Futurelight”-teknologi, vilket innebär att de är skyddade mot fukt samtidigt som de andas. The North Face har använt Spectra-garn vilket ger styrka i terrängen samtidigt som det inte väger mycket. Kängorna använder BOA-snörsystem och slitstarka sulor skapade av Vibram. Detta för bra grepp oavsett om underlaget är av sten eller is.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27290" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]