Under Armour tog första maratonsegern

Efter att under flera år tappat andelar bland eliten har Under Armour nu kommit tillbaka. Och det med en enorm framgång.

För första gången någonsin lyckades en Under Armour-sponsrad atlet vinna ett stort maraton. Den kenyanske debutanten, Sharon Lokedi, lyckades nämligen vinna 2022 TCS New York Marathon. Totaltiden blev 2.23.23 och många förvånades över att segraren inte blev storstjärnan Hellen Obiri.

Några som kanske jublade lite extra var Under Armour, de har nämligen ett kontrakt med Lokedi och detta är första stora segern för stora sportföretaget. En stor anledning till att de fick sin första stora seger nu beror på en satsning som gjorts de senaste åren. Det var nämligen så att Under Armour för två år sedan inte hade en löparsko för världseliten. Detta gjorde att deras atleter valde andra varumärken. Under Armour var därmed vid ett vägskäl: ville man sponsra världseliten behövde man också skapa produkter för de absolut bästa. Varumärket valde att satsa stort och nu har man alltså också nått resultat.

Sharon Lokedi sprang maratonet i 324 Under Armour Elite-skor. Det är en version av deras Flow Velociti Elite-sko som lanserades tidigare i höstas och som godkändes för tävling av World Athletics för lite mer än en vecka sedan.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27270" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]