Bagheera ingår partnerskap med Svensk Orientering

Svensk Orientering och O-ringen har ingått i ett avtal med svenska varumärket Bagheera. Partnerskapet sträcker sig över fyra år.

Under de kommande fyra åren kommer Svensk Orientering att ingå i ett partnerskap med svenska Bagheera. Dalaföretaget, som grundades 1981 i Avesta av bröderna Bo-Göran och Carl-Gustaf Karslsson, har sedan tidigare varit engagerade i sporten. Det nya avtalet innebär att de också kommer att samarbeta med stora O-ringen, vilket gör att hela orienteringsrörelsen omfattas i partnerskapet, inte bara elitverksamheten.

Fredrik Tanfara är marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet. Han är positiv på det förlängda avtalet.

– Svensk Orientering känner en stor stolthet och ödmjukhet över Bagheeras engagemang genom att de nu investerar ytterligare fyra år med oss. Jag ser fram emot att tillsammans med Bagheera fortsätta utveckla vårt gemensamma partnerskap, säger han.

Bagheeras intåg i O-Ringen kommer märkas av på så sätt att de ansvarar för sportförsäljningen under evenemanget, vilket betyder mycket för utvecklingen av evenemanget – enligt Claes Forsberg, vd för O-Ringen.

– Ett avtal på fyra år ger O-Ringen stabilitet och möjligheter att gemensamt med Bagheera fatta kloka beslut som ligger i nivå med vår nya strategi, Kompassriktning 2030, som innehåller höga och tydligt satta mål kring evenemangsutveckling inom Svensk Orientering.

Bagheera själva ser fram emot samarbetet. Bo-Göran Karlsson, alltså en av grundarna och delägare i företaget, säger att de nu kommer vara i parnterskap inom områden de brinner för.

– Från Bagheeras sida ser vi det som en möjlighet att fortsätta utvecklas inom några av de områden företaget brinner för; orientering och folkhälsa, och det tillsammans med Svensk Orientering. Det goda samarbetet löper sedan flera år tillbaka och vi ser verkligen fram emot vår fortsatta resa tillsammans, säger Bo-Göran Karlsson.

– Att få möjlighet att tillsammans med världens bästa landslag utveckla och hela tiden förbättra våra produkter till en tuff sport och dessutom vara med att skapa landslagets design är oerhört inspirerande, säger Veronica Schef produkt- och designchef på Bagheera.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27278" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]