Patrik Frisks oväntade köp – Ulricehamn Ski Center

Från styrelserum och viktiga miljonbeslut till något helt annat. Patrik Frisk, Under Armour tidigare vd, har köpt en skidanläggning i Västergötland.

Patrik Frisk meddelade under våren att han skulle avgå som vd för Under Armour. Det hela skulle ske nu under hösten och flyttlasset ser nu ut att ha gått tillbaka över Atlanten. För under torsdagen meddelade Branäsgruppen att Ulricehamn Ski Center har köpts av Patrik Frisk med familj.

– Vi tror på Ulricehamn som en framtidskommun med unika förutsättningar för både sommar- och vintersport. Våra söner Karl och David började tävla och träna med SK Boge som små och vår yngste son David har representerat SK Boge under hela sin karriär som alpinåkare med över 300 FIS-starter. Nu vill vi hjälpa flera ungdomar, familjer och föreningar att få tillgång till en unik alpin anläggning i Ulricehamn, säger den store företagsledaren.

Anläggningen byter nu också namn till Ulricehamn Ski, Bike and Hike – vilket också är en indikation på vad familjen Frisk vill skapa i Västergötland. Patrik Frisk berättar nämligen att man ska vidareutveckla vinterverksamheten och skapa något för enduro/downhill-cykel på sommaren.
– Vi ser också möjligheter att träna uppför med touringskidor på vintern och hiking och löpning på sommaren, säger Frisk.

Fredrik Porat ska driva den nya året-runt-verksamheten. Han själv har lång erfarenhet inom sport och outdoor, senast inom SGN Sport. Målet är att öppna backen 17 december.

– Vi vill skapa något unikt här, södra Sveriges mest kompletta och lättillgängliga destination för människor som är intresserade av utförsåkning och på sikt även mountainbike, säger Fredrik Porat.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27233" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]