Joachim Höök slutar som vd

Efter snart 13 år väljer Joachim Höök att avgå som vd för den stora hästsportkedjan, startad av hans farfar.

Skandinaviens största hästsportkedja, Hööks, är på jakt efter en ny vd. Detta efter att Joachim Höök meddelat att han ska avgå från posten.
– Jag har suttet som vd för Hööks sedan 2010. Det är en lång tid, och i det läge som bolaget befinner sig nu känns det helt enkelt rätt att lämna över till någon annan som kan ta denna fantastiska verksamhet vidare in i nästa utvecklingsfas, säger han i ett pressmeddelande.

Som namnet antyder är Joachim Höök barnbarn till grundaren av kedjan, Oscar Waern. Därför är det kanske inte helt förvånande att han kommer vara kvar i Hööks till viss del. Han kommer vara med i styrelsen och han berättar att det fortfarande finns ett stort engagemang i företaget från hans sida.
– Det är en stor del av mitt liv och det är inte något som man lämnar helt enkelt.

Som familjeföretag kan man kanske tro att Hööks ska tas över av nästa generation eller någon annan i familjen. Men så ser det inte ut att bli. Hööks skriver att rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd är igång och att man redan sett ett stort intresse.
– Hööks Hästsport har en unik position på marknaden och ett erbjudande som är möjligt att expandera till än fler geografier, säger Magnus Kristoferson, koncernchef för Jula Holding, som äger Hööks.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27228" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]