Icebugs oväntade drag – tar fram ”otrendig kollektion”

Att arbeta med sport- och outdoor handlar allt som oftast om att sälja produkter till konsumenter. Men Icebug har en lite annan vinkel in i detta.

Icebug, som tillverkar skor med bättre grepp vilket innebär att man minskar halkolyckor, är extremt måna om miljön. Det svenska varumärket berättar nu att man vill ifrågasätta konsumtionshetsen inom sko- och klädbranschen på så sätt att man vill få människor att köpa färre skor. Det kan ju tyckas märkligt, då deras inkomst kommer just från skoförsäljning. Men Icebug berättar att man valt en annan väg än den typiska slit-och-släng-varianten inom mode.

Icebug skriver att man istället vill utveckla sina klassiska modeller. De ska hålla över tid och ha funktioner som bidrar till konsumenters livskvalitet. Dessutom berättar företaget att man endast skapar en ny modell om det finns en riktigt god anledning till den typen av sko. Ett exempel på detta är att man möjligtvis kan skapa en sko som är bättre än de modeller man redan har, samtidigt som den har ett lägre klimatavtryck.

”När nya modeller tas fram har de egenskaper värdiga en klassiker, ofta med tidlös design. Funktion, hållbarhet och lågt klimatavtryck kommer först och skorna ska hålla länge”, skriver företaget.

”Icebug redovisar alltid varje skos klimatavtryck, viktprocent återvunnet och biobaserat material”.

Icebug arbetar för att vara så hållbara som möjligt och Sportfack har tidigare skrivit om hur de på många sätt går i bräschen när det kommer till klimatneutral produktion. Samtidigt är företaget långt ifrån klara. Lite hemlighetsfullt berättar de nämligen att de just nu arbetar med sin största satsning hittills för att reducera sitt – och andra varumärkens – klimatavtryck. Vad detta innebär kommer de dock inte berätta förrän i slutet av 2022.

Men det är klart, några nyheter måste ju varumärket ha. Så i samband med att de berättar om sina otrendiga skor presenterar de också nya Dala Biosole. Icebug själva kallar dem för den ”idealiska fritidsskon för kalla vinterdagar”. Skon är en slip-on-stävel och är fodrad med ull för att man ska hålla fötterna torra och varma. Ovandelen är skapad med vattenavvisande mocka.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27223" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]