Bergans och Safeback SBX vinner Ispo-priser.

Ispo har prisat Bergans och SafeBack SBX:s ryggsäck Y MountainLine Daypack 40L.

Bergans har skapat en lavinryggsäck osm integrerar Safeback SBX. Och redan den kommit till konsumenter har den vunnit två Ispo-priser. Ryggsäcken i sig har gjort att specialiserade tyggsäckar nu ska fungera för alla vinteraktiviteter i miljöer med lavinfara. Y MountainLine Daypack 40L heter vinnande ryggsäcken som ska vara allsidig och flexibel för användaren så den kan användas av alla, vartsomhelst och närsomhelst.

Tanken med ryggsäcken är att man ska kunna addera och ta bort moduler för att man på så sätt ska ha en ryggsäck anpassad efter aktiviteterna som väntar. Du kan göra den superlätt eller så den klarar av att packa i stora volymer. Du kan göra den extra välorganiserad och du kan göra den enkel, snabb och smidig.
Redan här låter det ju som att Bergans ryggsäck har vad som krävs. Men den har faktiskt också ytterligare en USP. Den använder nämligen Safebacks SBX Avalanche survival system. Detta innebär att bäraren säkras fortsatt lufttillgång om man begravs i en lavin. Detta utan att man behöver ett munstycke. Tester som gjorts visar att detta kan förlänga överlevnadstiden från 15 minuter till 90 minuter. Systemet kommer att finnas som en ”add-on” till Bergans ryggsäck och är integrerad till toppen av säcken.

– Bergans har många år av erfarenhet när det kommer till produktutveckling och system för alpinmiljö och vi letar alltid efter ny teknologi som kan bidra till en säkrare upplevelse ute i naturen. Samarbetet med Bergans och Safeback har varit ett väldigt spännande projekt där vi har fått en unik inblick i deras revolutionerande teknologi i snöskred-situationer, säger Lars Erik Corneliussen, Director of Product & Design hos Bergans.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bergans Nordic AB

    Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27186" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]