Head med udda kampanj – söker aspirerande padelproffs

Head är på jakt efter framtida världsstjärnor inom padeln. Detta på så sätt att de ska sponsra åtta svenska spelare under nästa säsong för att på så sätt få dem att leverera i en stortävling 2023.

För de aspirerande padelproffsen finns det nu en smart väg att ta sig framåt. Detta genom att ansöka till Head Hunted Padel Team. Åtta spelare kommer få optimala förutsättningar för att nå sin fulla potential under en säsong.

Head skriver att padelboomen har kylts av den senaste tiden men att man trots det ser att andelen licensierade spelare och föreningar ökar. Sporten är med andra ord för tillfället inne i en stabiliseringsperiod där den blir mer organiserad. Head har för avsikt att stanna länge i sporten och redan idag är de en av de största leverantörerna av hårdvara. Nu startar man ett team med målet att inspirera, utbilda och utveckla världen runt sporten och slutmålet är att ännu fler spelare ska våga satsa på sporten fullt ut.

– Heads mission är att erbjuda högpresterande utrustning till alla atleter, proffs och amatörer för att de ska bli så bra de kan bli. Det här initiativet handlar just om det – att erbjuda de förutsättningar som krävs för att skapa en så brant utvecklingskurva som möjligt, på så kort tid som möjligt, säger Jonas Ottosson, kategorichef racketsport, HEAD Scandinavia.

Tanken är att man får ansöka till programmet och att Head därefter handplockar åtta sökande som under en säsong får uppleva padel på bästa möjliga sätt. Man får ett komplett kit av kläder och utrustning, man erbjuds coaching, träningsläger och tillgång till banor på Court1. Dessutom får man vara med i tävlingar.

– Vi rekryterar fyra kvinnor och fyra män, och alla är välkomna att ansöka. De antagna rekryterna paras sedan ihop, med det gemensamma målet att nå så långt de kan i Premium Padel Open i början av nästa sommar. Vi vågar nog lova att den här resan kommer bli ett minne för livet för våra rekryter. Vem vet, kanske hittar vi vår nästa stjärna bland de sökande? avslutar Thin Boman, marknadschef, HEAD Scandinavia.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HEAD

    HEAD is on a mission to bring high-performance gear to every athlete, professional and amateur, to allow them to be the best they can be in racquet sports, winter sports, or swimming.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27160" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]