Nya Woolf Merino ska inta Europa

Underställ i Merino och en linje för performance. Detta är vad konsumenter kan ta del av från nya Woolf Merino från Hemsedal i Norge.

Säg hej till nya Woolf Merino. Det norska varumärket ska nämligen lansera sin första kollektion 1 november och detta med målet att inta hela Europa. Varumärket säger själva att de skapar högkvalitativa och ekologiska underställ.

Varumärket har bland andra pro-snowboardåkaren Ståle Sandbech som investerare och den nya kollektionen kommer finnas tillgänglig på Woolfmerino.com samt hos utvalda återförsäljare både i Europa och Nordamerika.

I ett pressmeddelande skriver de att varumärket stöpts ur de tuffa förhållandeena som finns i hemstaden Hemsedal i Norge. Miljön har varit en inspiration och testmiljö för produkterna man skapat.

Alla produkter är skapade av ”den mjukastee, varmaste, mest luktreesistenta, fukthanterande och hållbart producerade merinoull som finns tillgänglig och ger den ultimata komforten”, skriver Woolf Merino. Produkterna är skapade i en Greenpeace-certifierad fabrik i Europa och Woolf Merino säger själva att de strävar efter att ha en positiv effekt på planeten både socialt och miljömässigt, utan användning av skadliga kemikalier och utan att dränera naturresurserna.

– När jag först hörde talas om Woolf visste jag att detta var något jag måste vara med om. Det fanns inget autentiskt underställsmärke som jag hade någon koppling till, och det är något som jag kände att branschen saknade, säger Ståle Sandbech. 

De nya produkterna är skapade i två olika linjer. Performance, som är en blandning av Tencel och merinoull, samt Everyday, som till 100 procent är skapad i merino.

Långärmade och kortärmade överdelar har skapats samt underdelar för både män och kvinnor. Strumpor, balaklava, mössa och halsvärmare. Detta är vad som till en början ska säljas av Woolf Merino, då främst via sin egen hemsida men också, alltså, via utvalda återförsäljare. Redan från start kommer produkterna att finnas till försäljning på Naturkompaniet i Sverige.