Vans lanserar robust sko för alla väder

En ny version av Vans MTE-skor har nu lanserats.

När Vans tog fram sin nya MTE-2-sko hade man funktionalitet i fokus. Designen är skapad för att skydda mot väder och vind samtidigt som man stilfullt förpackat funktionen. Skon är enligt Vans en garanti för varma och torra fötter oavsett väderlek. Tanken när man tog fram skon var att skapa något att bära ”vid oväntade resor”.

Vans nya sko uppfyller deras egna löften om fukthantering, termoreglering och grepp i tuff terräng. Tanken är att man ska kunna bära skon både ute i naturen men också på stadens gator.

Överdelen är skapad i ett slitstarkt material och är vattenavstötande. Den har grafiska detaljer som vi känner igen från Vans genom åren. Kollektionen kom till en början till för att tillfredställa behovet hos en målgrupp som kanske egentligen inte är så stor: Kallvattensurfaren. Det är därför den är skapad för att man ska kunna ta sig till surfplatser som inte är helt lättillgängliga.

Till skon lanserar Vans också en jacka som precis som skorna ursprungligen är skapad för att användas de där tidiga morgonsurfstunderna.

Sportfacks redaktion har mycket begränsad erfarenhet av vintersurf på otillgängliga platser. Men kan väl trots det se att användningsområdet för de här plaggen är lite bredare än så.

De nya skorna ska finnas tillgängliga för försäljning från och med 1 november hos återförsäljare..

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27125" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]