Suunto lanserar ny superklocka

En ny version av Suuntos 9 Peak-klocka har skapats. Den nya, Pro-varianten, är en ännu värre version av det vi redan sett från finska varumärket.

Suunto 9 Peak Pro. Så heter den nya multisportklockan som erbjuder ett mer lättnavigerat gränssnitt och – enligt Suunto själva – bästa batteritiden på markanden. Allt detta sker i en kompakt form som testats för att hålla hög standard och hålla för att använda på ett rejält sätt.

Klockan är skapad med 100 procent förnybar energi i Finland och allt koldioxidutsläpp spåras för att därefter kompenseras enligt verifierade koldioxidenheter. Under klockans livstid förväntas den endast bidra med 7,5 kilo co2e, vilket är som att köra en bil på fossilt bränsle i 44 kilometer.

Klockan är, som namnet antyder, baserad på Suunto 9 Peak-modellen. Men den här är mer tålig, endast 10,8 millimeter tunn och enligt Suunto också lättast i sin kategori. Klockan är designad för att vara hålla länge och för att kunna repareras vid eventuella skador. Detta för att minimera klimatavtrycket. Den är testad av atleter i olika delar av världen och den har uppnått ”militär standard av uthållighet”.

– Suunto 9 Peak Pro utformades med en ny, mer kraftfull hårdvara som tar prestandan till en ny nivå samtidigt som batteritiden är den bästa på marknaden jämfört med liknande produkter, säger vice produktutvecklingschefen Sami Männistö.
–Det nya gränssnittet, med större ikoner och siffror samt den vita bakgrunden med färgade element gör det enklare att använda och läsa på klockan under aktiviteter vilket låter sportentusiaster fokusera på det de gör bäst.

Suunto 9 Peak Pro funktioner:

● Ultratunn: 10,8 mm (exkluderar HR dome). Skärmstorlek: 1,2”

● Vikt: Titaniummodell 55 gram och stålmodell 64 gram

● GPS-klocka med det lägsta klimatavtrycket på marknaden: enbart 7,5 kg CO2e-utsläpp under klockans livstid

● Helt koldioxidkompenserad genom återplanteringsprojekt med Verified Carbon Units (*bekräftat av det internationella verifieringsprogrammet som säkerställer kvalitén på projekt för att minska koldioxidutsläppen) via Tree-Nation

● Testad i högsta militära standard (*MIL-STD-810H).

● Daglig aktivitetsspårning: se dina steg, kalorier, din sömn, stressnivå och mer

● Extremt snabb laddning: 100% batteri på 1 timme eller 10 timmar av träningstid efter 10 minuters laddning

● Barometrisk sensor

● Over the air software uppdateringar

● Gjord med safirglas, rostfritt stål och två modeller med grade 5 titanium

● Vattentät ner till -100 m

● Nytt dykläge som kan spåra din aktivitet ner till -10 m

● 97 sportlägen att välja från och möjlighet att skapa egna lägen.

Klockan kommer att finnas tillgänglig i sex olika versioner, fyra modeller i rostfritt stål och två modeller i titanium. Pris i svenska kronor är fortsatt inte känt. Suunto har också arbetat för att en stor variation av klockarmband ska finna tillgängligt för möjlig personifiering.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27114" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]