Garmins kampanj skänker pengar till cancerforskning

Rör på dig med din Garminklocka. Registrera träningen och samla därmed ihop pengar till cancerforskningen. Hur smart som helst!

Pink October – One Step at a time. Så heter Garmins kampanj som pågår I oktober vars syfte är att uppmuntra människor runtom i hela Europa att aktivera sig. Detta ska i sin tur samla in pengar till flera välgörenhetsorganisationer till förmån för bröstcancer.

Det hela fungerar på så sätt att man via appen ViMove aktiverar kampanjen. Deltagarna belönas för sin träning genom donationer till en välgörenhetsorganisation som det lokala Garmin-kontoret har valt.
– Vi ser fram emot att se hur Garmins data i kombination med appen ViMove kan användas i kampen mot bröstcancer – ett steg i taget. ViMoves innovativa plattform passar perfekt för det här projektet då den motiverar och engagerar användare, har stöd för sociala medier och sömlöst kan integreras med högkvalitativa data från Garmin wearables, säger Jörn Watzke, Sr. Global Director Garmin Health.

För att delta i kampanjen och skramla ihop pengar till forskningen mot bröstcancer kan du löpa, cykla, stretcha eller gå en promenad. Vad du än gör (som registreras) bidrar till hur stor potten av donerade pengar fördelas mellan de nominerade välgörenhetsorganisationerna under oktober.