Stigas snowracer firar 50 med specialutgåva

Med en retrodesign väljer Stiga att fira Snowracerns 50-årsdag.

I år firar Stigas Snowracer Classic 50 år. Därför har tillverkaren tagit fram en limiterad upplaga av den roliga kälken i silver och blått. Detta tillsammans med en retrostil ska få köparen att tänka på originalet.

Snowracer Iconic Nostalgia Classic Design heter modellen som man nu dessutom får tillsammans med en sittdyna i liknande stil för att man ska sitta lite bekvämare (och varmare).

Under hösten 2021 skrev Sportfack en ”Klassiker” om Stigas snowracer.

Här är ett utdrag från artikeln:

”Snowracern blev en omedelbar succé. Per Andersson, Stigas produktchef, vet inte hur många som sålts genom alla år men säger att det är flera miljoner exemplar, vilket förstås bidrar till att den är i de flesta svenskars medvetande från tidig ålder. Om man frågar Stigas produktchef kan man härleda populariteten till upplevelsen den erbjuder.

– Den är otroligt rolig att använda och det är samma härliga upplevelse för de som kör den idag som för de som körde den på 70-talet. Det tillsammans med att man kan åka tillsammans med barnen när de är små eller bara dra dem på den framåt.

Ja, Stigas Snowracer är en produkt med lång livslängd på flera sätt. Det är en produkt som barn från tidig ålder och under många år därefter tycker är rolig. När vi sedan blir föräldrar kommer vi tillbaka till produkten och så går det vidare. En annan faktor till att snowracern haft en sådan lång livslängd lär, om man lyssnar till Per på Stiga, vara produktens kvalitet.

– Det bidrar säkert också att det är en produkt med hög kvalitet och att det finns tillgång till reservdelar, vilket gör att man kan ha den i generationer.”

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27037" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]