New Balance och Carhartt WP samarbetar

En klassisk NB-sko har genomgått en Carhartt-ifiering. Till den har de också skapat flera andra plagg i en ny kapselkollektion.

Tillsammans har de båda skapat en capsule-kollektion som inkluderar en nyversion av den klassiska 990v2-sneakern. Dessutom har de skapat både kläder och accessoarer. Kollektionen, döpt till Sculpture Centrum Capsule Collection, är inspirerad av de små, lokala, gymmen och dess stil. Detta har mynnat ut i mörka, blågrå, färger med trofémotiv och college-inspirerad typografi.

New Balance 990v1-sko debuterade första gången 1982 och var till en början skapad för löpning, då den hade mesh och mocka i dova toner. Den nya versionen av skon har lite hårigare mocka samtidigt som den har en vävd plös med ”Made in USA” inskrivet ovanpå. Dessutom har den reflekterande punkter på logotypen och i hälen för bättre synlighet.

Visst, skon är den här kapselns stora höjdpunkt. Men den ackompanjeras av en hel kollektion av kläder. Stilen är ”urtvättad” och med grafik. I kollektionen finns både lång- och kortärmade sweatshirts, en mössa, vattenflaska och handduk. Allt för en komplett look i gymmet.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27024" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]