Svenska Oxdog presenterar egna padelrackets

Oxdog smashar sig in i padelvärlden med en helt ny kollektion av racketar och andra produkter.

För första gången någonsin har Oxdog nu producerat egna padelrackets. Varumärket som kanske främst förknippas med innebandy, meddelade redan i våras att en padelsatsning var i antågande och nu kan vi se de färdiga produkterna.
– Vår specialistkunskap om sportutrustning och materialval är vår största styrka. Med mer än ett decenniums erfarenhet av forskning och utveckling av sportmaterial vet vi hur man kombinerar fart och bollkontroll för att skapa racketar som ger bästa möjliga prestanda. Vi har inte bara utvecklat en nya racketar – vi förändrar hela spelet, säger Joacim Bergström, VD på Oxdog.

Och det är inte ett nytt racket som har skapats av det norrländska bolaget. Nej, istället är det elva unika modeller i tre serier. ”The Ultimate” heter deras mest avancerade serie som är skapad i en ”innovativ diamantform”. Den är skapad för att leverera resultat på den högre nivån och enligt Oxdog är det här deras mest kraftfulla serie av racketar.
”The Hyper” är lite mer balanserade racketar med droppform. Dessa är skapade först hjälpa till både offensivt och defensivt.
”The Sense” har en rundad form och under testfasen var detta mångas favorit. Här vill Oxdog trycka på kontroll och en hel del kraft ut i slagen.

I kollektionen ser vi också väskor, kläder och accessoarer för att man ska kunna leverera på banan och klä sig snyggt och bekvämt även utanför plexiglaset.

Innovationer

Oxdogs första racketar är skapade för att hjälpa spelare att spela så bra som möjligt. Man har tagit fram funktioner som ska varas pelförbättrande och detaljer som ska stå sig starka i jämförelse med konkurrensen. Det är främst fyra saker som Dog vill trycka på när det kommer till produktutveckling och teknologi i deras första racketar.

 • PowerRibs & HES – High Energy System
  Dessa innovationer ska göra så att mer kraft överförs till bollen, vilket också genererar en högre hastighet i slagen.
 • RBS – Racket Balance System
  Två avtagbara vikter gör att spelaren kan passa vikten och balansen efter sina egna preferenser.
 • DSH – Double Size Hole Pattern
  Detta är skapat för att optimera racketarnas kraft, balans och spin. DSH gör också att de blir mer förlåtande vid träffar utanför sweet spot.
 • Vibradamp
  Detta är skapat för att minska vibrationer och stress på spelares handleder, armbågar och axlar.

Redan initialt har Oxdog skapat något de själva kallar ”Team Oxdog Padel”. Där i finns flera toppspelare från hela världen, bland andra Jose Carlos Gaspar, Axel Holm, Maxime Deloyer och Henrik Sillanpää.

– Alla som testat våra racketar är mycket imponerade. Våra racketar revolutionerar spelupplevelsen, så vi ser verkligen fram emot att fler elitspelare och motionärer äntligen får möjlighet att upptäcka kraften i våra racketar, och ja Others Will Follow, säger Oxdogs grundare Joacim Bergström och Marko Sompa.