Decathlon med egen kolfibersko – lägst pris i klassen

Kiprun by Decathlon har kommit med en ny skomodell. Med kolfiberplatta och extremt låg vikt ska den konkurrera med etablerade giganter. Detta samtidigt som priset är betydligt lägre än vad de andra varumärkena levererar.

Efter två års arbete kan Decathlon nu presentera sin nya Kiprun-sko. Löpardojan har Pebax-skum och kolfiberplatta, vilket ska innebära en hög hastighet och prestanda i nya KD900X-skon.

Skon smyglanserades under et halvmaraton i Paris där flerfaldige mästaren Yoann Kowall bar dem. Nu finns de i 75 länder, Sverige inkluderat och målet är högt uppsatt: Kiprun ska bli ett av världens fem främsta varumärken när det kommer till löparskor.

Kiprun har fokuserat på att utforma en sko som ska kombinera grepp, lättvikt och fin energiåtergivning vid varje steg. Med det nya skummet ska skon bli 20 procent mer dynamisk än ”den sedvanliga löparskon”, skriver de i ett pressmeddelande.

Något annat som Decathlon väljer att trycka på är skons tålighet. En löparsko med den här tekniska nivån har en tendens att slitas relativt snabbt. Men KD900X har produkttestats på så sätt att löpare på hög nivå har kunnat använda dem i mer än 1 500 kilometer utan något större slitage. En sko i storlek 42 väger 225 gram.

Priset då? På Decathlons hemsida kostar deras toppsko 1 599 kronor. Detta är betydligt lägre än konkurrenterna när det kommer till det här segmentet som Kiprun vill vara i. Vi har, via varumärkenas egna webbshopar, sammanställt vad toppskorna från olika varumärken kostar.

VarumärkeModellPris (SEK)
NikeNike Air Zoom Alphafly NEXT% 23 399
Hoka One OneCarbon X 32 750
AsicsMetaspeed Sky +2 600
SauconyEndorphin Pro 22 100
AdidasAdizero Adios Pro 32 699

Men en fråga återstår förstås. Håller Kiprun by Decathlon vad de lovar? Detta är något tiden får utvisa, men om så vore fallet finns det en ny priskategori för skor fullpackade av teknologi.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26840" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]